Werken met je handen
Zakelijk

Werken met je handen iets voor jou?

Tegenwoordig zijn veel kinderen geobsedeerd door hun tablet, playstation en Nintendo. Steeds meer tijd wordt besteed aan gamen en sociale media. Kinderen spelen minder buiten, terwijl dit eigenlijk hartstikke zonde is. Het is namelijk beter om buiten te spelen als je kind bent. Waarom? Dit stimuleert je creativiteit. Steeds minder kinderen kiezen ervoor om met hun handen te werken. De jeugd gaat liever naar kantoor dan dat ze met hun handen werken. In deze blog gaan we het hebben over werken met je handen. 

Waar zit momenteel een tekort

Vandaag de dag hebben we een tekort aan vakmensen. Zo worden er te weinig mensen opgeleid tot metselaar, loodgieter of stukadoor. Zou jij graag een vak willen leren? Volg dan een opleiding tot metselaar, loodgieter of stukadoor. Heb je het altijd al mooi gevonden om met je handen te werken? Misschien is stratenmaker dan iets voor jou? Bekijk hier de opleiding tot stratenmaker

Van hoogopgeleid naar werken met je handen

Aan de andere kant hoor je weer een ander geluid. Zo zijn er genoeg verhalen van hoogopgeleiden die het zat zijn om achter de computer te zitten. Ze maken de stap naar de ambacht. Zo zijn er bepaalde ambachten steeds meer in opmars. Welke ambachten zijn dit? De ambachten barbier, de bierbrouwer, de meubelmaker en de smid zijn ambachten die echt weer in opmars zijn de laatste jaren. Tegenwoordig lopen veel jonge dertigers tegen de lamp aan. Ze switchen van kantoorbaan naar een ambacht. 

Kennis is belangrijk

Als je met je handen werkt, dan wordt je creatief. Veel beroepen waar je met je handen werkt vergt echt wat van je creativiteit. Ook is het een utopie dat wanneer je met je handen werkt dat je dan niet hoeft na te denken. Als je loodgieter bent dan moet je handig zijn met je handen maar moet je ook bepaalde kennis hebben. Je moet kennis hebben om bepaalde situaties in te kunnen schatten of om beslissingen te kunnen nemen. Een loodgieter moet ook kennis hebben van de verschillende apparatuur waar hij mee moet werken. Bezoek de website van opleiding tot stratenmaker als je je wilt laten opleiden in de grond-, weg- en waterbouw.