grootvakstelling
Zakelijk

Wat moet een magazijnmedewerker kunnen?

Werken in een magazijn klinkt misschien saai. Toch kan het werk heel leuk en afwisselend zijn. Er zijn genoeg mensen die het prachtig vinden om te werken met voorraden. Twijfel je of werken in een magazijn misschien iets voor jou is? Of ben je benieuwd naar wat een magazijnmedewerker moet kunnen? In deze blog vind je meer informatie over de bezigheden, competenties en vaardigheden van een magazijnmedewerker.

Inrichten van het magazijn

Als magazijnmedewerker is het belangrijk om overzicht te kunnen houden. Maar overzicht houden is alleen mogelijk als alles duidelijk is ingericht. Zorg dat je je producten logisch in de schappen legt. De producten die bij elkaar passen kun je in dezelfde stellig leggen. Het is belangrijk dat je je magazijn inricht aan de hand van je producten. Het kan zijn dat je een grootvakstelling nodig hebt voor je producten. Zorg dat je genoeg stellingen aanschaft. Je hebt namelijk meer voorraad nodig tijdens drukke dagen. Het zou vervelend zijn als je te weinig stellingen hebt.

Contact met leveranciers onderhouden

Als allround magazijnmedewerker is het de bedoeling je goed contact onderhoudt met je leveranciers. Zorg dat de afdeling administratie de betalingen op tijd doet. Laat ook je waardering blijken aan leveranciers waar je al lang je producten besteld.

Producten klaarmaken voor transport

Als allround magazijnmedewerker komt het ook vaak voor dat je producten klaar moet maken voor transport naar een grote klant. Als magazijnmedewerker moet je goed controleren of het transport volledig is. Daarnaast moet het transport indien nodig gecheckt worden op veiligheid. Het zou een ramp zijn als het transport beschadigd aankomt bij de grote klant.

Wat moet een magazijnmedewerker nog meer kunnen?

Als magazijnmedewerker is het belangrijk dat je goed kan plannen. Daarnaast moet je van aanpakken weten. Vaak ben je een groot deel van de dag te vinden in het magazijn. Je zult af en toe je mouwen moeten opstropen en aan de bak moeten. Als magazijnmedewerker is het dus handig als je fysiek in orde bent. Magazijnmedewerkers zijn een soort schakel tussen leverancier en winkel of klant. Een magazijnmedewerker moet communicatief sterk zijn. Het magazijn moet netjes en schoon worden gehouden, dit behoort ook tot het takenpakket van de magazijnmedewerker.