linkbuilding
Zakelijk

Wat is linkbuilding en hoe kan het je website helpen?

Elke ondernemer wil goed vindbaar zijn op het internet. In essentie is het daarvoor belangrijk dat jij hoog in de zoekresultaten verschijnt wanneer iemand zoekt op jouw product of dienst in een zoekmachine. Als iemand in een zoekmachine bijvoorbeeld ‘linkbuilding’ intikt, krijgt hij allerlei goede bedrijven te zien die deze dienst aanbieden. En dat is nu wellicht precies de dienst die jij nodig hebt.

linkbuilding

Linkbuilding: hoe het werkt

De beste reclame voor je bedrijf zijn aanbevelingen van anderen. Bijvoorbeeld een berichtje van een tevreden klant of samenwerking met een ander bedrijf. Hetzelfde geldt voor zoekmachines. Wanneer op het internet veel wordt gesproken over jouw bedrijf en diensten, dan ziet Google dit als teken dat jouw website betrouwbare en goede informatie bevat voor anderen. 

Linkbuilding is het proces van het verspreiden van links naar jouw websites. Dit netwerk van links zorgt ervoor dat er op allerlei plekken op het internet verwezen wordt naar jouw website. Dat is een manier om hoger in Google te komen.

linkbuilding

Kwaliteit van je website

Uiteraard is het daarvoor wel belangrijk dat je een goede website hebt. Investeer dus niet in linkbuilding als je niet blij bent met de werking van je website. Een trage, onoverzichtelijke of slecht geschreven website wordt niet op prijs gesteld door Google. Zorg dat je website relevante informatie bevat en dat er geen grote spelfouten in de koppen en tekst staan. Ook is de laadtijd een belangrijk onderdeel.