rijbewijs c
Tips

Wat houdt het rijbewijs C precies in?

De kans is groot dat je ooit al eens van het rijbewijs C hebt gehoord. Echter, het kan natuurlijk ook voorkomen dat je nog nooit van deze variant hebt gehoord, of dat het nog niet helemaal duidelijk is welke voorwaarde er aan dit rijbewijs zitten. Daarnaast zijn er veel mensen die niet helemaal weten welke voertuigen je nou allemaal met het C rijbewijs mag besturen. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, de regels zijn immers een aantal jaar geleden veranderd. Hierdoor is het op dit moment voor sommige lastig om te achterhalen welk rijbewijs je voor welke voertuigen nodig hebt. 

rijbewijs c

Het rijbewijs C behalen

De rijbewijzen zijn verplicht gesteld om op deze manier zoveel mogelijk ongelukken te voorkomen. Helaas is het in het verleden een aantal keer voorgekomen dat bestuurders niet over de juiste capaciteiten beschikte om het betreffende voertuig te besturen. Dit is dan ook één van de redenen dat het sinds een aantal jaar steeds complexer geworden is. Het rijbewijs C dient behaalt te worden als je een voertuig wilt gaan rijden met een massa boven de 3500 kilo. Deze voertuigen worden ook wel aangeduid als vrachtwagens. 

rijbewijs c

De minimale leeftijd

Voordat je je rijbewijs kunt halen, dien je ouder te zijn dan 21 jaar. Ben je op dit moment nog geen 21 jaar, maar wil je wel graag je rijbewijs C behalen? Dan zou je eens kunnen kijken of je dit in combinatie met Code 95 wilt gaan doen. Echter, houdt er wel rekening mee dat dit redelijk complex is. Mocht je dit rijbewijs toch willen behalen voordat je 21 jaar wordt, neem dan eens contact op met je lokale rijschool.