telefonie-oplossingen
Zakelijk

Voordelen van innovatiebedrijven

Bedrijven die het voortouw nemen in technologische ontwikkelingen blijven de markt stimuleren met economische groei. Ze kunnen zichzelf positioneren als bedrijven die veeal opvallen in de menigte met andere bedrijven. Op die manier kunnen ze enorm profiteren. Ook kleine bedrijven die innovatie als primaire focus gaan zien kunnen zich verzekeren van toekomstige groei. Hieronder bespreken we nog een aantal voordelen.

Creativiteit

Bedrijven die zich focussen op innovatie hebben vaak een team werken dat zich primair focust op innovatie. Die groep mensen houdt bijvoorbeeld toezicht op alle fasen van productontwikkeling en zorgen ervoor dat het product daadwerkelijk succesvol wordt. Ze houden precies in de gaten wat de eindgebruiker wil, zodat ze dat mee kunnen nemen in de productonwikkelingsfase, maar zo´n team is ook ontzettend duur en zijn niet altijd nodig. Je zou dan kunnen overwegen om een innovatieteam ofwel een design bureau in te huren.

Leiderschap

Bedrijven die veel innoveren hebben vaak een leidende positie in de markt. Zo komt Samsung bijvoorbeeld steeds met nieuwe producten. Tegen de tijd dat andere bedrijven Samsung hebben ingehaald, heeft Samsung alweer een nieuwe product gelanceerd.

Ervaring

Bedrijven die innoveren hebben ervaring aan hun zijde staan. Op die manier kunnen product designers van bijvoorbeeld Apple een proces van productontwikkeling vliegensvlug doorlopen, waardoor dit ze bijvoorbeeld kostenvoordelen kan opleveren. Voor bedrijven die dit niet hebben is het lastig, omdat er dan van alles fout loopt

Naamherkenning

Grote bedrijven als Apple hebben door veel naamsbekendheid omdat ze altijd voorop lopen, daardoor hoeven ze zich niet te focussen op bijvoorbeeld marketing. Bij Apple wachten mensen met smak om bijvoorbeeld de lancering van de nieuwe iPhone 11.