Geen categorie

Vitale banen blijven strijden ondanks het virus

Dat het coronavirus de wereld in haar greep heeft is wel duidelijk. Wat begonnen is in China is inmiddels de hele wereld overgevlogen. Een aantal Europese landen zijn al in volledige lockdown, wat betekent dat men alleen nog naar buiten kan als dat écht moet. Houdt men zich niet aan de regels dan worden er forse boetes uitgedeeld. Hier bij ons is het voor mijn gevoel nog een wel/niet- spelletje. Uiteraard moet je voornamelijk binnen blijven en luisteren naar de Minister-president en de RIVM richtlijnen, maar zolang er nog geen volledige lockdown is zijn er altijd mensen die nog vrijuit naar buiten gaan.

Dat vele mensen door dit virus lijden is wel al duidelijk. Supermarkten en apotheken blijven open. Mensen een vitale baan hebben, zoals de politie, brandweer, ziekenhuispersoneel moeten uiteraard wel beschikbaar blijven om het land nog een beetje draaiende te houden. Daarom kan je nog steeds werken bij de politie. Echter, een politieagent wordt je natuurlijk niet zomaar. Hiervoor moet je een leertraject volgen. Lesperiodes op een van de opleidingslocaties van de politie wissel je af met lerend werken in een echt politieteam. De reden hierachter is dat je meteen ervaring uit de praktijk opdoet. Als je vervolgens de opleiding hebt afgerond dan heb je niet alleen een erkend diploma, maar ook meteen een baan bij de politie.

Uiteraard ligt het eraan wat voor persoon jezelf bent. Je moet natuurlijk wel een durfval zijn en niet bang te zijn om op te treden waar nodig. Er zal ongetwijfeld veel interactie plaatsvinden en je moet je borst nat maken voor sommige onderdelen. Ben jij meer een kantoor type of ben je liever met vervoer bezig, dan kan je wellicht beter wat anders kiezen. Werken bij de NS is dan wel een leuk alternatief. Meer informatie over dit soort baantjes? Alles is te vinden op de Nationaleberoepengids.