Geen categorie

Trends online consumentengedrag

In dit artikel zullen twee opkomende trends besproken worden binnen de online marketing. Voor online marketing bureaus zoals orange-juice.nl is het belangrijk om op deze trends te kunnen inspelen.

Personalisatie en product configurator

Er is steeds meer informatie online beschikbaar. Online consumenten worden tegenwoordig overspoelt met reclames. Hierdoor wordt de aandacht van de consument teveel verdeelt en is de effectiviteit van online marketing lager. Het is op dit moment vooral belangrijk om personalisatie toe te passen om toch de aandacht van de consument te kunnen trekken. Dit houdt in dat de informatie per bezoeker op maat gemaakt kan worden door middel van verschillende methodes en technieken. Personalisatie wordt op verschillende manieren toegepast binnen de online marketing. Zo wordt in de SEA vaak gepersonaliseerde advertenties getoond. De advertentie die bij Google wordt weergeven, wordt op maat gemaakt per de bezoeker. Op deze manier wordt de nieuwsgierigheid opgeroepen. Deze persoonsgebonden berichten zijn afhankelijk van de volgende informatie van de bezoeker: demografische-, socio-economische gegevens en interesses (Mol, 2019). 

Voice search 

Voice search is een opkomende onlinemarketingtrend. Hierbij kan de gebruiker een vraag inspreken. De zoekopdracht wordt via Voice Search opgezocht op het internet. Naar aanleiding hiervan wordt antwoord gegeven. Via Voice Assistant kan het antwoord op de vraag zelfs vertellend gegeven worden (Muras, 2018). 

Voice Search heeft een grote impact op SEA. De ingesproken en getypte zoekopdrachten variëren van elkaar. Allereerst zijn de ingesproken zoekopdrachten in natuurlijke taal en vaak vollediger gesteld. Met getypte zoekopdrachten worden kernwoorden gebruikt. Daarnaast kiest de Voice Assistant het antwoord, en dus de website die het antwoord, uit. Het is daarom essentieel om een toppositie te hebben bij de zoekresultaten (Kuipers, 2018).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *