stille PC
Tips

Stille PC

Wanneer je hard aan het werk bent, is het niet prettig dat een computer veel geluid maakt. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een stille PC. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat een stille computer nu precies inhoudt en dat is logisch. Om ervoor te zorgen dat jij hier straks wel van op de hoogte bent, wordt het in dit artikel uitgelegd.

stille PC

Wat houdt een stille PC in

Wanneer er over een stille PC wordt gesproken, gaat het over een computer die nauwelijks geluid maakt. Een tijd terug werd het nog niet zo erg gevonden als een computer veel geluid maakte. Echter spendeert een gemiddeld persoon tegenwoordig erg veel tijd op de computer en kan geluid erg frustrerend zijn. Om ervoor te zorgen dat jij wel een stille computer aanschaft, is het van belang dat je goed naar een aantal punten kijkt. Voordat je een computer koopt, is het van belang dat je aandacht spendeert aan de ventilatoren. Een goed balans van de grootte kwa ventilatoren en de benodigde afkoeling is noodzakelijk voor een stille computer. Ook de locatie van de ventilatoren binnen de pc zijn van belang. Daarnaast zorgt een goede behuizing ook voor minder geluiden. 

stille PC

Een hoge kwaliteit maakt een computer stiller

Bij het aanschaffen van een computer is het dus belangrijk dat er gekeken wordt naar een aantal punten. Echter zijn er veel merken die bekend staan om bepaalde eigenschappen. Zo zijn er bedrijven op de markt die zich richten op het zo stil mogelijk maken van hun computers.