Geen categorie

Pinterest Marketing – Verkoop genereren met dit unieke platform

Je bent waarschijnlijk al druk bezig met het promoten van je bedrijf op Facebook en wellicht ook op Twitter en Instagram. Dit zijn de sociale mediakanalen die de meeste mensen gebruiken, dus dat is natuurlijk logisch. Pinterest voor bedrijven biedt echter ook ongelofelijk veel mogelijkheden voor uw online winkel! In dit artikel leggen we uit wat Pinterest voor bedrijven is, wat het voor jou als webwinkelier kan betekenen en hoe je de eerste stappen naar Pinterest-succes kunt zetten.

Pinterest voor bedrijven lijkt te zijn verwaarloosd door online retailers, maar in feite kun je via dit platform veel nieuwe klanten winnen. Het is een ander kanaal dan bijvoorbeeld Instagram, waar ook afbeeldingen worden gebruikt. Mensen die naar Pinterest komen, hebben een specifiek doel voor ogen. Je kunt hiervan profiteren en zo inspelen op wat uw doelgroep zoekt.

Wat is Pinterest precies en waarom zou jouw online winkel het gebruiken?

Mensen komen naar dit platform om inspiratie op te doen uit afbeeldingen. CEO Ben Silbermann omschrijft het bedrijf als ‘Een ideeëncatalogus ‘ die gebruikers inspireert om ‘ naar buiten te gaan en dat ding te doen’.

Pinterest’s extra functies

Zoals veel bestaande gegevens laten zien, staat Pinterest voor bedrijven nog niet zo hoog op de lijst voor retailers. De reden hiervoor is dat bijvoorbeeld de advertentiefunctie nog niet wereldwijd beschikbaar is.

Wat wereldwijd beschikbaar is, zijn uitgebreide pins (‘Rich Pins’ genoemd) . In feite werken deze net als de Rich Snippets van Google. Met uitgebreide pins kun je meer informatie over je pin laten zien. Er zijn 4 soorten Rich Pin die je kunt gebruiken:

Productpinnen

Hier kun je de prijs van jouw product laten zien en of het op voorraad is. Er wordt een link aan de pin toegevoegd waarmee mensen rechtstreeks naar de webpagina kunnen gaan waar ze uw product kunnen kopen.

Recept pinnen

Receptpinnen geven extra informatie over recepten. De ingrediënten worden bijvoorbeeld direct onder de afbeelding weergegeven; je kunt ook bereidingstijden en portiegroottes aan je pins toevoegen.

Artikelpinnen

Met artikelpinnen kunnen Pinterest-gebruikers artikelen opslaan. Elke artikelpin heeft een kop, informatie over de auteur en een beschrijving.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *