backlinks
Bedrijven en Bedrijfsleven

Je ranking in Google verbeteren? Zet in op een rijker linkprofiel

Wanneer je om bedrijfsmatige redenen een website bezit, dan is je er alles aan gelegen deze een zo goed mogelijke ranking in Google te laten hebben. Hoe beter je site immers rankt, hoe meer online bezoekers je normaal gesproken mag verwachten. Een van de manieren om voor deze gewenste ranking te zorgen is door met een rijker wordend linkprofiel je online autoriteit zo veel mogelijk te stimuleren. De ultieme manier om dit te bewerkstelligen is natuurlijk via linkbuilding, oftewel het inkopen dan wel vergaren van backlinks. Dit zijn links vanuit een andere website naar jouw pagina.

backlinks

Voordelen inkopen backlinks als SEO-instrument

Ten opzichte van andere manieren (of SEO-instrumenten) om je Google-ranking positief te beïnvloeden heeft linkbuilding de volgende voordelen te bieden:

Met linkbuilding kun je niet alleen online autoriteit, maar ook consumentenvertrouwen opbouwen. Op de lange termijn kun je hier de vruchten van plukken.

Linkbuilding is een relatief goedkoop marketingmiddel. 

Ook uitbesteding is tegen aantrekkelijke prijzen mogelijk. Uitbesteding is sowieso een manier om ervoor te zorgen dat je hier bijna geen omkijken naar hebt.

Wat als een betere Google-ranking niet tot meer omzet leidt?

Het inkopen van backlinks als onderdeel van je linkbuilding strategie moet dus uiteindelijk leiden tot een wat betere positie in de Google-zoekresultaten. Hierbij is het echter goed om je te realiseren dat deze verbeterde ranking nog geen garantie is tot meer omzet of contactopnames. Mocht je nu vaststellen dat je ranking wel is verbeterd maar je omzet niet, dan is er mogelijk iets anders aan de hand. Het zou dan goed kunnen dat je website zelf niet goed genoeg is afgesteld om het daadwerkelijk binnenhalen van omzet. Tijd dus om daar nog eens kritisch naar te kijken, mogelijk met ondersteuning van een online marketingspecialist.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *