inkomen
Zakelijk

Groeiende populariteit van American factoring in Nederland

Bij American factoring denk je wellicht niet meteen aan een dienst, die uitgerekend in Nederland sterk aan populariteit wint. Toch is dat het geval! In de afgelopen jaren zijn er steeds meer bedrijven opgericht, die deze dienst aan Nederlandse ondernemers aanbieden. Je kunt hierbij denken aan freelancers, zzp’ers en MKB’ers. In dit artikel vertellen we je meer over de werking van deze vorm van debiteurenbeheer voor organisaties. Ook gaan we dieper in op de voordelen die het ondernemers biedt. Waarom zou je facturen verkopen, als je deze ook zelf kunt innen bij klanten? Wij zochten het voor je uit!

American factoring

Werkwijze van factoringbedrijven bij American factoring

Het idee achter American factoring is eigenlijk heel simpel: je verkoopt een factuur aan een factoringbedrijf, die vervolgens voor het innen hiervan zorgt. Wellicht lijkt een factoringbedrijf na deze beschrijving op een incassobureau. Dat is echter niet het geval! Bij een incassobureau krijg je de betaling vaak pas binnen, op het moment dat het geld bij een klant geïncasseerd is. Factoringbedrijven betalen de facturen direct aan je uit! Voor de service die zij aanbieden en het risico wat ze lopen, rekenen ze een bepaalde fee. Deze fee loopt doorgaans uiteen van 2 tot 6 procent.

Finqle

Voordelen voor ondernemers bij deze dienst

Het voornaamste voordeel van deze vorm van debiteurenbeheer is het feit, dat je geen stress meer zal hebben over openstaande facturen. Ondernemers liggen regelmatig wakker doordat facturen niet binnen de betalingstermijn betaald worden door klanten. Als gevolg hiervan kunnen zij hun eigen leveranciers niet meer betalen, waardoor zij betalingsachterstanden oplopen. Door een factoringbedrijf in te schakelen voorkom je dit en kun je de focus op de leuke kanten van het ondernemen behouden. In Nederland heb je meerdere partijen die deze dienst aanbieden. Onder meer Finqle is hier een voorbeeld van! Kijk eens op de website van deze organisatie om hier meer over te weten te komen.