Zakelijk

Executive Search en Werving & Selectie: wat is het verschil?

Vaak worden Executive Search en de standaard werving en selectie zoals de meesten het kennen door elkaar gehaald. De termen worden makkelijk gebruikt, maar er zit daadwerkelijk een verschil tussen de twee. In dit artikel leg ik beide termen voor je uit.

Werving en Selectie

Werving- en selectiebureaus worden het vaakst ingeschakeld wanneer er een vacature vrijkomt. Ze zoeken dan naar een geschikte kandidaat voor de functie. Deze kandidaten bestaan uit mensen die actief werk aan het zoeken zijn, bijvoorbeeld door hun CV op een databank te plaatsen of door recruitment bedrijven actief te benaderen. Ze richten zich dus echt op de mensen zie zelf ook een baan zoeken en vaak op het moment van zoeken nog werkloos zijn.

Executive Search

Executive Search bedrijven zorgen ook voor de juiste kandidaten voor een open functie binnen het bedrijf, maar doen dit op een hele andere manier. Ze wachten niet af tot een kandidaat contact opneemt voor een vacature, maar gaan zelf gericht op zoek om de perfecte kandidaat te vinden. Executive search consultants richten zich op de mensen die niet op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel een overstap kunnen overwegen wanneer zij een mooi aanbod voorgesteld krijgen. Ook zorgen Executive Search bureaus voor een veel intensievere aanpak. Ze geven hun klanten een duidelijk beeld in wat voor persoon ze nodig hebben om een functie te vervullen.

Wil jij meer weten over Executive Search en werving en selectie? Neem dan gerust een kijkje op maeslunau.com. Bij dit Executive Search bureau vind je alle informatie die je nodig hebt om te kijken wat voor bedrijf de beste kandidaten kan vinden.