Energiezuinig
Zakelijk

Energiezuinig op de werkvloer

In Nederland gaat het steeds meer over duurzaam ondernemen. Bedrijven zetten zich steeds meer in om verantwoorde keuzes te maken. Deels omdat de klanten er steeds meer op letten en deels vanwege de regelgeving vanuit de overheid. Daarnaast kan duurzaam ondernemen op den duur goedkoper zijn voor je bedrijf. Bedrijven zetten steeds meer in op goede afvalscheiding en hygiëne. Het is belangrijk om een energiezuinige CV-ketel van Greeon op kantoor te hebben. Toch kun je met hele kleine tips je kantoor nog energiezuiniger maken.

Thee halen voor je collega’s

Als je voor je theeleut collega’s thee gaat halen, dan kun je dit beter in één ronde doen. De waterkoker hoeft dan niet voor elke kop afzonderlijk zijn werk te doen. Scheelt een hoop energie.

Dubbele beglazing

Als je in de binnenstad een kantoor hebt, dan zie je nog vaak genoeg dat het kantoor geen dubbel glas heeft. Het is beter om wel dubbel glas te plaatsen. Met dubbel glas heb je een betere isolatie dan met enkel glas. Daarnaast heb je veel minder last van kabaal. Dit maakt het natuurlijk veel prettiger om te werken.

Verwarming en verkoeling

Het is beter om de temperatuur in het kantoor op een constant niveau te houden. Het is beter om de temperatuur niet te veel te schommelen. Natuurlijk is het fijner om de temperatuur in de zomer misschien iets kouder te hebben, toch is het beter om de temperatuur op ongeveer 20/21 graden te houden.

Werken zonder papier

Steeds meer gaat via de mail of via een powerpointpresentatie. Probeer papier zo min mogelijk te gebruiken. Alleen bij belangrijke zaken zoals een contract is het handig om wel een geprinte versie te hebben.

Ventileer de lucht

Dit is niet alleen belangrijk voor de energiezuinigheid, het kan ook zorgen voor een verhoogd ziekteverzuim.

Leer je personeel

Het is belangrijk dat het personeel weet dat het belangrijk is om energiezuinig om te zijn op de werkvloer. Leer ze dus waar ze op moeten letten als ze op kantoor zijn. Het is ook mogelijk om energieregels op te stellen en in een handboek te zetten.