Veiligheid

Een BHV diploma halen, dit kan je ermee

In elke organisatie en in elk pand is een ondernemer verplicht voldoende BHV’ers aanwezig te hebben, zodat in het geval van een noodsituatie er genoeg mankracht is om alles onder controle te kunnen krijgen. Hiervoor hoef je geen speciale mensen voor in te huren, je huidige werknemers kunnen ook opgenomen worden in het BHV team als zij een BHV diploma halen. Dit lijkt misschien een lange opgave, maar dat is het niet. Bij G4S kun je een BHV opleiding volgen in zeer korte tijd en kun je met het behaalde certificaat direct ingezet worden in het geval van nood.

Wat kan je met een BHV diploma?

BHV is de gebruikelijke afkorting voor bedrijfshulpverlening. Met bedrijfshulpverlening wordt de hulpverlening bedoeld die medewerkers direct kunnen toepassen wanneer er een ongeval is ontstaan en er niet gewacht kan worden totdat er hulpdiensten arriveren. Denk hierbij aan ernstig lichamelijk letsel of een brand in het pand. Door een BHV diploma weet je hoe je in dergelijke situaties kunt handelen. Je kunt dan onder andere kleine brandjes blussen, het gebouw ontruimen, reanimeren en andere levensreddende EHBO taken. Voor specifiekere Eerste Hulp, zoals een splinter verwijderen of botbreuken en brandwonden behandelen, kun je een EHBO cursus volgen.

Hoe krijg je een BHV diploma?

Door een BHV cursus bij G4S te volgen kun je in het bezit komen van een BHV diploma. In een van de vele cursussen en opleidingen die G4S aanbiedt, kan je op elke laag van de onderneming leren wat je moet doen in het geval van nood. Je volgt een paar dagdelen de cursus en wanneer je deze cursus met een voldoende hebt afgesloten, krijg je het BHV diploma. Dit diploma is officieel erkend en is overal te gebruiken, voor het geval je op een andere plek gaat werken. Het behalen van je BHV diploma behaal je niet alleen voor je werkplek, maar ook voor jezelf en de mensen om je heen.