Zakelijk

E-fulfilment als oplossing voor webshoplogistiek

Als je werkzaam bent in de e-commerce, of je hebt je eigen webshop heb je vast wel eens van e-fulfilment gehoord. Veel mensen twijfelen of e-fulfilment iets voor hun webshop is. Voordat je de investering maakt, is het natuurlijk wel van belang dat je zeker weet dat het loont voor jouw bedrijf. In dit artikel bespreken we een aantal voordelen van webshop fulfilment.

Wat is e-fulfilment?

Simpel gezegd is e-fulfilment de oplossing voor je webshoplogistiek. Een fulfilment bedrijf neemt alle processen uit handen die te maken hebben met de logistiek rondom jouw webshop. Hierbij kun je denken aan, het verzenden en routerneren van producten, voorraadbeheer, orderpicking en het verwerken van bestellingen.

Voordelen van e-fulfilment

E-fulfilment zal in veel gevallen lonen. Het biedt namelijk veel verschillende voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje. Kijk op www.mcsfulfilment.com voor meer informatie.

Bespaar veel tijd

Allereerst zal je heel veel tijd besparen als je de webshoplogistiek niet meer zelf hoeft te regelen. Naarmate je webshop groeit, zie je dat het steeds meer tijd kost om alle bestellingen op tijd te verwerken, bezorgen en te retourneren. Vaak kost dit zoveel tijd, dat dit ten koste gaat van andere werkzaamheden zoals de marketing van je webshop of de verbetering van je producten. Dat is zonde want dit zijn de werkzaamheden waar waarschijnlijk jouw talenten liggen en waarom je je webshop begonnen bent. Wanneer je gebruik maakt van e-fulfilment zal je hier weer meer tijd voor krijgen.

Opschaling bij drukte

Een ander groot voordeel van e-fulfilment is dat je kan opschalen wanneer je maar wilt. Wanneer je alles in je eentje regelt kun je dit natuurlijk minder makkelijk doen. Zo kun je ook tijdens de feestdagen alle bestellingen op tijd bezorgd krijgen. Daarnaast is het een groot voordeel dat je webshop doordraait wanneer je niet aan het werk bent. Zo kunnen mensen ook in het weekend bestellingen plaatsen.