vog aanvraag
Zakelijk

Drie manieren om een vog aanvraag te doen

Een vog aanvragen moet iedereen wel minstens een keer in zijn of haar leven doen. Er zijn namelijk talloze redenen waarom je een vog aanvraag zou moeten doen. Bijvoorbeeld omdat je een nieuwe baan hebt waarbij het nodig is. Of omdat je iets wil gaan huren of kopen maar om een vog wordt gevraagd. Welke reden je ook hebt om een vog aan te vragen, er zijn doorgaans drie manieren om dit te doen:

  • via het gemeenteloket
  • via de website van de gemeente
  • via een externe partij online

Het gemeenteloket

De vog komt in principe altijd van de gemeente af. Dat is namelijk waar dit soort informatie over jou wordt opgeslagen. Je kunt een aanvraag bij het gemeenteloket doen. Dan moet je vaak langs het loket en vooraf betalen. Soms wordt de vog opgestuurd na ongeveer een week, soms moet je hem zelf ook ophalen. Het is nogal een gedoe voor mensen met een druk leven.

Specifieke sectoren

Online via de gemeente

Sommige gemeenten bieden de optie een vog online aan te vragen. Dat is zeer gunstig voor de meeste mensen omdat je dan niet langs hoeft te gaan. Een nadeel is dat zeker nog niet elke Nederlandse gemeente deze optie aanbiedt. Soms heb je er dus niets aan.

Gemakkelijk aan te vragen

Online door externe partij

Er zijn ook bedrijven die het aanvragen van de vog voor jou uit handen kunnen nemen. Deze bedrijven hebben websites waar je vog aanvraagt en betaalt. Zij regelen de rest.