loopbaanadvies-outplacement-solliciteren
Bedrijven en Bedrijfsleven

Curriculum vitae

Wanneer je een baan zoekt is het verstandig om een curriculum vitae te hebben. Je vraagt je misschien af, wat is dat eigenlijk? Een curriculum vitae is een papiertje met allemaal belangrijke gegevens over jou. Je kunt hier informatie in terugvinden dat belangrijk is om te weten wanneer je gaat solliciteren voor een baan. De afkorting van curriculum vitae is CV. Dit is ook een stuk makkelijker om uit te spreken.

Wat moet er allemaal in een curriculum vitae?

Wat moet er nou eigenlijk allemaal in een CV? Wanneer je een CV maakt kun je via het internet veel voorbeelden vinden, maar wat moet er nou eigenlijk exact in staan? Wat jij allemaal in jouw CV stopt is jouw keuze, maar dit is het verstandigst om erin te zetten. Je begint met jouw persoonlijke gegevens zoals; naam, contactgegevens, etc. Dit zetten de meeste bovenaan sinds je dan gelijk kunt zien dat het document van jou is. Vaak beginnen de meeste vervolgens met hun werkervaringen. Wanneer jij jouw werkervaringen erop zet moet je goed onthouden dat jouw meest recente werkervaring bovenaan moet en daarna alle andere werkervaringen van meest recent to oud. Zo kun je gelijk zien waar je nog het meeste ervaring in hebt.

Wat leuk is om te doen bij jouw CV is het toevoegen van een mooie rand met bijvoorbeeld jouw lievelingskleur. Zo voeg je er iets aan toe waardoor het meer persoonlijk is en meer met jou matched. Als je een CV verstuurd met helemaal niks erop of eraan kan je nogal saai overkomen en je komt al helemaal saai over wanneer je zo solliciteert bij een kunstbedrijf. Probeer dit dus te vermijden. Zorg ervoor dat jouw CV niet saai is en leuk is om te lezen.

Nadat je jouw werkervaringen erop hebt gezet kun je jouw stages en opleidingen erop zetten. Zet deze ook in de juiste volgorde van recent tot oud. Hierna kun je overige informatie toevoegen zoals; hobby’s en dingen die je doet in jouw vrije tijd. Zo heeft het bedrijf meer een beeld over jou en weten ze wat jij leuk vindt om te doen. Zorg er wel voor dat je jouw Cv niet te druk maakt. Zo wordt het lezen van jouw CV een stuk moeilijker. Dit is niet fijn voor de ogen waardoor je ook sneller zinnen verkeerd leest.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *