Geen categorie

Belastingdienst komt men tegemoet

Het coronavirus zorgt voor spannende tijden in de wereld en in Nederland. Dit geldt voor zowel de gehele gezondheidsbevolking als de (wereld) economie. Het is je vast niet ontgaan dat dit voor (beginnende) ondernemers en zzp’ers een vrij lastige periode is, die problemen met zich mee brengt. Om hen door deze zware periode heen te helpen heeft de belastingdienst diverse maatregelen getroffen. Misschien wel handig om te weten wat nou precies de gang van zaken zijn.

Onze administratiekantoor in Tiel is hier zeker van op de hoogte en kan je het volgende meegeven. Voor alle aanslagen inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapbelasting en loonheffingen kunnen ondernemers een uitstel vragen voor betaling. Je stelt dan een brief op waarin staat dat jij niet de kosten kan betalen en zo dus te maken hebt met betalingsproblemen. Wanneer de belastingdienst dit ontvangt, stoppen zij de invorderingsmaatregelen. Hierdoor krijg drie maanden uitstel van betaling. Deze periode kan voor sommige ondernemers te kort zijn en dan kan je vragen om een verlengde periode indien nodig. Het kan soms zijn dat hierdoor aanvullende informatie nodig is en er kan wellicht gevraagd worden om een verklaring van een derde deskundige, dit zouden bijvoorbeeld accountants zijn. BVR Advies beschikt over de beste accountants en kan je hierbij goed helpen.

Het kan ook zijn dat je betaald voor een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapbelasting. Wanneer jij denkt dat je een veel lagere winst gaat draaien door corona kan je dit (op tijd) aangeven, zodat je meteen minder belasting hoeft te betalen. Dus is het bedrag  van de nieuwe voorlopige aanslag lager, dan krijg jij het verschil terug.

Daarnaast kan iedere ondernemer die minstens 20 procent omzetverlies verwacht bij het UWV voor drie maanden lang rekenen op tegemoetkoming in loonkosten. Het UWV geeft een voorschot van ongeveer 80% van de gevraagde tegemoetkoming. Meer informatie? Kijk dan snel op de website van BVR Advies.