Zakelijk

Belangrijke informatie over het aanvragen van een energielabel

Wist je al dat het al ruim vier jaar verplicht is voor bedrijven om over een energielabel te beschikken wanneer ze hun pand willen verkopen of verhuren? Deze wet is in 2015 ingegaan. Er wordt voortdurend over het milieu gepraat en iedereen doet er alles aan om duurzamer te leven. Ook voor bedrijven is het belangrijk om een duurzaam pand te hebben. Een zuinig pand is aantrekkelijker en brengt minder energiekosten met zich mee.

Wat is een energielabel?

De energieprestaties van een bedrijfspand worden in een energielabel weergeven. Hierbij is energielabel A een weergave voor een enorm zuinig pand en energielabel G een weergave voor een pand dat niet zuinig is. Een energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur om de kopen een goede indicatie te geven van wat hij van het pand kan verwachten. Als je er nog geen hebt, maar wel het pand wilt verhuren of verkopen, dan moet je dus een energielabel aanvragen.

Het aanvragen van een energielabel

Het is belangrijk om op tijd een energielabel aan te vragen. Zo voorkom je dat je een boete krijgt voor het niet in bezit zijn van een energielabel. Deze energielabels kun je aanvragen bij een erkend energieadviseur die hier de juiste certificaten voor hebben. Je kan gewoon een afspraak met zo’n bedrijf inplannen en die zullen jou uiteindelijk een energielabel met adviesrapport leveren.

Wil je jouw kantoor binnenkort verhuren of verkopen? Vraag dan een energielabel voor jouw kantoor aan. Naast kantoren zijn winkels en bedrijfsunits ook verplicht om te beschikken over een energielabel. Opslagruimtes, kerken en monumenten echter niet.