ZZP
Zakelijk

Als zelfstandige beginnen tijdens Corona? 3 ideeën

De Corona-crisis. Plotseling legt het de complete wereld plat. Azië. Europa. De Verenigde Staten. Veel mensen moeten hun werk thuis voortzetten of – nog erger – een halt toeroepen. Zo’n onzekere tijd lijkt niet bepaald een vruchtbare grond om als ZZP’er aan de slag te gaan. Maar niets is minder waar. Er zijn namelijk tal van beroepen die je prima vanuit huis kunt uitvoeren en waar nog steeds – of zelf: nog meer – vraag naar is. Recruitment Backoffice geeft je een paar voorbeelden ter inspiratie.

1. Recruiter

In tijden van crisis is er niets mooiers dan mensen aan een baan helpen. Veel werknemers komen immers plotseling op straat te staan. Contracten worden niet verlengd. Nieuwe banen gaan niet door. Uren worden naar beneden geschaald. Stuk voor stuk gaan ze in deze zeer onzekere tijden op zoek naar een baan. Maar ook wanneer de Corona-crisis is geweken, zal de vraag naar recruiters groot zijn. Bedrijven – die nu hun personeel los heeft moeten laten – gaan op zoek naar nieuwe aanwas. Een uitzendbureau startenis dus zeer rendabel.

2. Webwinkelier

Steeds meer winkels sluiten door de Corona-crisis hun deuren. Sommige tijdelijk. Sommige permanent. De laatstgenoemden staan namelijk op omvallen. Bedrijven die het wel goed doen – en blijven doen – zijn de webshops. Terwijl consumenten de crisis noodgedwongen in hun huis afwachten, zijn zij sneller geneigd zijn om producten op het internet te bestellen. Webwinkels profiteren hiervan. Ook in de toekomst. De verschuiving van offline naar online winkelen vindt namelijk al jarenlang plaats. Corona heeft het proces simpelweg versneld.

3. Virtual Assistant

Nu iedereen zoveel mogelijk in hun eigen huis verblijft, is steeds duidelijker geworden hoe belangrijk het internet voor ons is. Voor bedrijven. Voor particulieren. We kunnen simpelweg niet meer zonder. Ook het aantal organisaties dat volledig terugvalt op online marketing is groot. Dit kunnen ze – zeker in het geval van ZZP’ers – niet alleen. Deze mensen doen er daarom goed aan om een virtuele assistent in te schakelen. Hij of zij helpt ze met allerlei online bezigheden. Van de posts op Facebook tot het beheren van de agenda.

De Corona-crisis brengt flink wat teweeg. Overwegend negatief. Maar soms… heel soms worden er ook kansen gecreëerd. Haak hier als ondernemer op in.