loopbaancoaching
Zakelijk

4 redenen om loopbaancoaching in te schakelen

Loopbaancoaching leek een typische trend. Klaar om weer plotseling van de aardbodem te verdwijnen. Niets is echter minder waar. Het vakgebied heeft zich in rap tempo ontwikkeld, is geprofessionaliseerd en vervult vandaag de dag een belangrijke rol. Werkgevers zijn soms nog huiverig, maar ook voor hen is loopbaancoaching een goed idee. In deze blog lees je waarom.

1. Stimulatie pro-activiteit

Loopbaancoaching helpt medewerkers zichzelf te kennen. Wie zijn zij binnen het bedrijf? Wat is hun toegevoegde waarde? Voor een bedrijf is dat goed nieuws. Immers, ze leren hun sterke krachten kennen en hoe zij deze binnen het bedrijf kunnen inzetten. Ook ontwikkelen ze mindere punten, omdat ze zien wat hen tegenhoudt in hun ontwikkeling. Er is dus sprake van verhoogd inzicht en een verbeterde bewustwording. Hierdoor kunnen ze pro-actiever optreden.

2. Betrokken werknemers

De werkgevers van vandaag willen zich kunnen ontwikkelen. Wanneer zij hiertoe niet de kans krijgen, loop je als werkgever het risico dat ze weglopen. Hartstikke zonde, natuurlijk. Bied je jouw personeel deze mogelijkheid echter wel? Dan heb je betrokken ambassadeurs voor jouw bedrijf. En dat hun hele loopbaan lang, want ontwikkeling is een continu proces.

3. Hogere tevredenheid

Loopbaanbegeleiding heeft direct effect op de sfeer binnen jouw personeelsbestand. Uit onderzoek blijkt namelijk werknemers tevredener zijn over hun arbeidssituatie, wanneer zij loopbaancoaching ontvangen. Hiervoor hoeft de situatie op de werkvloer niet eens echt te veranderen. Ze voelen namelijk steun in hun ontwikkeling en dat versterkt motivatie en werkplezier.

4. Talenten worden optimaal benut

Als er iets zonde is, is dat het niet benutten van talent. In de meeste gevallen worden werknemers zomaar in een functie gestopt. Zij krijgen vervolgens niet de kans om buiten de kaders te treden. Soms omdat dat wordt ontmoedigd, maar veel vaker omdat de werkgever niet op de hoogte is van de superkrachten van een (nieuw) teamlid. Loopbaancoaching kan deze goed in kaart brengen. Zo kan jouw bedrijf het beste uit zijn personeelsleden halen. Wel zo efficiënt!